Też pierwszy raz się z tym spotykam. 1/2 etatu na ICIM??
Opiekun to najczęściej bibliotekarz sprawujący swoje obowiązki w ramach etatu, bez żadnych gratyfikacji finansowych.
Elcia, a gdzie tak dobrze jest/było?
Na samym początku jak tylko biblioteki dostawały komputery na kursach mówiono o tym, że na prowadzenie ICIM należy sie 1/2 etaty. Byłem na kursie i o tym mówiono.
Też tak słyszałam. Jednak w rzeczywistości jest inaczej. U mnie ilość godzin w ICIM wyznacza OP i dyrektor może spożytkować te godziny dając komuś na dopełnienie etatu, informatyczce lub bibliotekarzowi. Z tą jednak różnicą, że bibliotekarz ma płacone jako nadliczbowe godziny biblioteczne a inni nauczyciele jak dydaktyczne.
ja jestem pedagogiem szkolnym-po szkoleniu oczywiscie- i ICIM mam nadgodziny ale liczone jako 10/30 etatu bibliotekarza
Sczęściara!!! A gdy ja swego czasu wspomniałam naszej dyr. o nadgodzinach, to spojrzała na mnie jakbym spadła z książyca. Jakie nadgodziny?? za prowadzenie CIM w bilbiotece??? "Proszę się brać do roboty i nie marudzić."- to usłyszłam
Mówiono o tym na kursie mówiono, ale czy faktycznie nigdzie to nie zostało zapisane? Pytam, bo u mnie zaczyna sie palic grunt pod nogami, i godzin w przyszłym roku mam miec mniej, więc pomocy!
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości