Forum "Biblioteki w Szkole"
http://forum.sukurs.edu.pl/

problem z Internetem w ICIM
http://forum.sukurs.edu.pl/viewtopic.php?f=6&t=4073
Strona 1 z 1

Autor:  basia m [ poniedziałek 19 kwie 2010, 13:37 ]
Tytuł:  problem z Internetem w ICIM

Proszę o pomoc. Jakiś czas temu na 2 komputerach z 4 przestał działać internet. sprawdziłam już ustawienia na administratorze i nic. przeglądarka nie chce się otworzyć i pisze że nie można było sie połączyć z serwerem.(a ja takiego w bibliotece nie mam). Pomóżcie!!!!

Autor:  bomila [ poniedziałek 19 kwie 2010, 17:49 ]
Tytuł: 

Zawsze zaczynam od sprawdzania kabelków. Przedostatnio pani woźna przy ścieraniu kurzy mi wyjęła... Bo jeśli tylko 2 z 4, a wszystkie do tej samej skrzynki podpięte, to raczej powinny chodzić. Chyba, że jakaś modernizacja sieci była i coś inaczej skonfigurowali? Brak adresu IP, albo co...

Autor:  basia m [ wtorek 20 kwie 2010, 10:17 ]
Tytuł:  odp

kabelki posprawdzałam, docisłam, modernizacji sieci u mas nie było a Internetu jak nie ma tak nie ma

Autor:  Joasia [ wtorek 20 kwie 2010, 13:32 ]
Tytuł: 

A czy masz podłączone komputery do serwera sbs?
U mnie po dłuższym nieuzytkowaniu komputerów zmienił się na nich adres IP i dlatego nie było internetu. Mam to po kazdych feriach i wakacjach.

Autor:  basia m [ sobota 24 kwie 2010, 17:48 ]
Tytuł: 

ludziska udało się. Problemem był program Opiekun ucznia, który skutecznie zablokował dostęp do Internetu. Trzeba było go odinstalować i na nowo wgrać. Od czwartku wszystko chodzi jak w zegarku. :D Pozdrawiam i dzięki za rady

Autor:  Zuzza [ poniedziałek 26 kwie 2010, 13:44 ]
Tytuł: 

Programy filtrujące jak Cenzor i Opiekun traktują internet jako coś szkodliwego dla komputera - i tak jest :D - więc go nie dopuszczają :roll:

Autor:  basia m [ poniedziałek 26 kwie 2010, 20:16 ]
Tytuł: 

U mnie Opiekun nie sprawiał kłopotu dopóki coś mu nie "odbiło" i codziennie informował mnie, że wygasła jego licencja. W rzeczywistości wszystko było w prządku a licencja działała na pozostałych stanowiskach bez zarzutu. Osoba z serwisu poinformowała mnie, że pewno wirusy coś uszkodziły i muszę przeinstalować system. Dopiero jak poszperałam na forum, poczytałam to i owo to zaświtała mi myśl, żeby odintalować Opiekuna i ponownie go wgrać. :roll:

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/