Forum "Biblioteki w Szkole"
Zamów prenumeratę na 2018 r. u wydawcy do końca grudnia
 
Dzisiaj jest niedziela 18 lis 2018, 10:32

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: problem z Internetem w ICIM
Post: poniedziałek 19 kwie 2010, 13:37 
Proszę o pomoc. Jakiś czas temu na 2 komputerach z 4 przestał działać internet. sprawdziłam już ustawienia na administratorze i nic. przeglądarka nie chce się otworzyć i pisze że nie można było sie połączyć z serwerem.(a ja takiego w bibliotece nie mam). Pomóżcie!!!!


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 19 kwie 2010, 17:49 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 paź 2008, 12:03
Posty: 432
Lokalizacja: Świdnik
Zawsze zaczynam od sprawdzania kabelków. Przedostatnio pani woźna przy ścieraniu kurzy mi wyjęła... Bo jeśli tylko 2 z 4, a wszystkie do tej samej skrzynki podpięte, to raczej powinny chodzić. Chyba, że jakaś modernizacja sieci była i coś inaczej skonfigurowali? Brak adresu IP, albo co...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: odp
Post: wtorek 20 kwie 2010, 10:17 
kabelki posprawdzałam, docisłam, modernizacji sieci u mas nie było a Internetu jak nie ma tak nie ma


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 20 kwie 2010, 13:32 
Offline

Rejestracja: środa 12 kwie 2006, 09:36
Posty: 48
Lokalizacja: Śląsk
A czy masz podłączone komputery do serwera sbs?
U mnie po dłuższym nieuzytkowaniu komputerów zmienił się na nich adres IP i dlatego nie było internetu. Mam to po kazdych feriach i wakacjach.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 24 kwie 2010, 17:48 
ludziska udało się. Problemem był program Opiekun ucznia, który skutecznie zablokował dostęp do Internetu. Trzeba było go odinstalować i na nowo wgrać. Od czwartku wszystko chodzi jak w zegarku. :D Pozdrawiam i dzięki za rady


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 26 kwie 2010, 13:44 
Offline

Rejestracja: czwartek 05 cze 2008, 14:15
Posty: 571
Lokalizacja: Polska Północno-Wschodnia
Programy filtrujące jak Cenzor i Opiekun traktują internet jako coś szkodliwego dla komputera - i tak jest :D - więc go nie dopuszczają :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 26 kwie 2010, 20:16 
U mnie Opiekun nie sprawiał kłopotu dopóki coś mu nie "odbiło" i codziennie informował mnie, że wygasła jego licencja. W rzeczywistości wszystko było w prządku a licencja działała na pozostałych stanowiskach bez zarzutu. Osoba z serwisu poinformowała mnie, że pewno wirusy coś uszkodziły i muszę przeinstalować system. Dopiero jak poszperałam na forum, poczytałam to i owo to zaświtała mi myśl, żeby odintalować Opiekuna i ponownie go wgrać. :roll:


Na górę
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL