Proszę o pomoc. nie ma mpojęcia jak wybrnąć z niekorzystej sytuacji, jaka zaistniała w mojej szkole. Otóz szkolnej bibliotece przydzielono kiedyś 4 komputery do ICIM (w tym ogólnopolskim rzucie). Wtedy w bibliotece pracowała pani przed emeryturą i nie interesowały ja takie nowinki, więc komputery wtsawiono do salki, gdzie w ogóle nie były uzywane. Objełam stanowisko bibliotekarza i upomniałąm się o nie i tu zaczynają się schody. dostała je, ale np. z innymi monitorami- starymi, bo informatyk wziął sobie te nowe do sali komputerowej. Nie dali mi tez drukarki, bo przejeły ja panie sekretarki. Upominałam się, ale mnie zbywa zarówno informatyk, jako i dyrekcja. A wiadomo, jak duzo my drukujemy w bibliotece. Mavie jakiś pomysł jak dypolomatycznie odzyskac te dobra? Głównie zalezy mi na drukarce.
Może jakąś kontrolą postraszyć? Wymagają stanowczo, aby sprzęt był stosowany zgodnie z przeznaczeniem. Dowiedz się, czy w sąsiednich szkołach nie sprawdzają... Potrafią nawet brakujących naklejek się przyczepić, a co dopiero sprzętu.
Hmmm ... Faktycznie kontrole są skrupulatne. A co do przedstawionej sytuacji ... no cóż ... Ja bym nie popuściła i upominała się do końca ... przecież placówka jest zobligowana do utrzymania IGIM jako integralnej całości - a jak tu mówić o integralnej całości gdy każdy sobie podmienił/pozabierał do swojej pracowni to co mu pasowało. To niezgodne z założeniami przydzielania sprzętu ICIM. Poczytaj dokładnie na temat zasad i warunków otrzymania ICIM do biblioteki i tego dsię trzymaj w rozmowach z dyrekcją - przede wszystkim z nią bo jeśli dyrekcja wreszcie dostrzeże niezgodność z prawem to informatyk i sekretarka nie będą mogli się już sprzeciwiać szefowi. Nie odpuszczaj! Powodzenia
Eda
Ja mam ICIM już piąty rok i kończy się ten pięcioletni obowiązek nie ruszania sprzętu. Już mi zakomunikowano że zostaną mi odebrane komputery bo brakuje w pracowni komputerowej. Jak w takim przypadku obronić swoje komputery z których uczniowie bardzo często korzystają. Jednak argumenty są takie że na lekcje bardziej są potrzebne (?). I nawet kontrolą nie mogę "postraszyć"
Mogę "pocieszyć" że sprzęt pięcioletni pewnie szybko "padnie" bo producent zakłada, że bez wymiany kilku elementów mających taki właśnie termin trwałości zaczną psuć się elementy tzw płyty głównej Dyrektor ma niestety zawsze zawsze zawsze rację
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość