Forum "Biblioteki w Szkole"
Zamów prenumeratę z rabatem teraz - fakturę opłacisz w styczniu
 
Dzisiaj jest sobota 23 lut 2019, 19:40

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: płyta CD
Post: wtorek 05 maja 2009, 11:30 
po włożeniu płyty Cd komputer wyłącza się. co robić?


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 05 maja 2009, 12:04 
Offline

Rejestracja: wtorek 15 kwie 2008, 13:08
Posty: 46
Lokalizacja: Śląsk
Mam to samo. Informatyk sprawdził co tylko mógł. Nic nie pomogło.
Wygląda na to, że trzeba kupić nową stację CD, ale nie ma na to funduszy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 06 maja 2009, 09:11 
Tak samo reagują na włożenie płyty wszystkie 4 komputery. To jak mam zacząć wprowadzać książki do komputera? Nie da się zainstalować z płyty programu bibliotecznego. A dyrektor każe komputeryzować bibliotekę...
Błędne koło.


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 07 maja 2009, 18:52 
Offline

Rejestracja: wtorek 15 kwie 2008, 13:08
Posty: 46
Lokalizacja: Śląsk
Prosiłaś informatyka o sprawdzenie komputerów "od środka"?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 08 maja 2009, 09:26 
informatyk chce zapłaty, na co szkoła jest niechętna.


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: piątek 08 maja 2009, 12:43 
:shock:


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: piątek 08 maja 2009, 15:56 
Offline

Rejestracja: czwartek 05 cze 2008, 14:15
Posty: 576
Lokalizacja: Polska Północno-Wschodnia
Lekarz to ja nie jestem ale ta zabawa z cd wygląda mi na wirusa :? albo dziwnie przestawione ustawienia


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 08 maja 2009, 15:58 
Offline

Rejestracja: czwartek 05 cze 2008, 14:15
Posty: 576
Lokalizacja: Polska Północno-Wschodnia
informatyk chce zapłaty, na co szkoła jest niechętna.

nic dziwnego - taka naprawa może nawet 4 tys. kosztować :oops:
ale może komputery na gwarancji jeszcze są?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 11 maja 2009, 08:26 
Offline

Rejestracja: czwartek 05 mar 2009, 15:32
Posty: 43
Może te informacje pomogą:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1130008.html
http://forum.cdrlab.pl/dvd-dvd-r/2154-n ... p-yty.html


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 11 maja 2009, 15:54 
Offline

Rejestracja: środa 12 kwie 2006, 09:36
Posty: 48
Lokalizacja: Śląsk
A ty chcesz instalować program bibliteczny w ICIM? Przecież to sa komputery dla uczniów i nie wolno na nich instalowac tego typu programów :(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 15 maja 2009, 12:15 
Dzięki Joasiu za Twoja informację. To samo mówiłam dyrektorowi, ale on każe mi instalować program biblioteczny na komputerze w ICIM.
Podaj jakieś namiary, na co mam się powołać, broniąc swoich racji przed dyrektorem.


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: piątek 15 maja 2009, 14:08 
Offline

Rejestracja: środa 12 kwie 2006, 09:36
Posty: 48
Lokalizacja: Śląsk
O przeznaczeniu ICIm wyraźnie mówili (pan z kuratoriu) na zebraniu przed odebraniem pracowni. W materiałach jakie otrzymalismy tez powinno byc na ten temat. Jak nie znajdziesz u siebie to w poniedziałek moge ci poszukać i ewntualnie dać namiary albo zeskanować.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 15 maja 2009, 16:10 
Offline

Rejestracja: czwartek 05 cze 2008, 14:15
Posty: 576
Lokalizacja: Polska Północno-Wschodnia
Potwierdzam to, co pisze Joasia - nie wolno programów: biblioteki, sekretariatu, intendentury, dyrekcji i księgowości, nawet do pisania świadectw . W wypadku kontroli zabierają ICIM. i dyrektor dostaje po D.. A dobry informatyk znajdą nawet, że było, a jest wykasowane - a po co robiś i kasować. O poradę zadzwoń do swego kuratorium do osoby odpowiedzialnej za EDUKACJĘ INFORMATYCZNĘ - to oni odpowiadają za ICIM i proś o wwytyczne prawne. Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 17 maja 2009, 16:53 
Dzięki, koleżanki! Poproszę o te materiały. Czy wy macie dla siebie komputer na program biblioteczny? Jak to jest u Was?
Pozdrawiam.


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 19 maja 2009, 14:54 
Offline

Rejestracja: piątek 23 lis 2007, 19:00
Posty: 3
Jest to problem z zasilaczem komputera.
Przy wkładaniu i "rozkręcaniu" płyty napęd pobiera więcej prądu przez chwilkę. Marne zasilacze nie dają rady i resetują bądź wyłączają komputer.
Miałem takie problemy na kilkunastu komputerach. Wymiana zasilacza pomogła zawsze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL