|
Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Joasiana
|
Tytuł: Reportaże - jakie polecacie? : wtorek 05 wrz 2017, 13:10 |
|
|
Z reguły nie czytam reportaży, ale ostatnio przeczytałam "Życie na miarę. Odzieżowe niewolnictwo" - Marka Rabija i byłam zachwycona książką! Znacie/polecacie jakieś inne - równie ciekawe reportaże? Chętnie bliżej zapoznam się z tym gatunkiem literackim.
|
|
Na górę |
|
 |
halinah
|
Tytuł: Re: Reportaże - jakie polecacie? : piątek 08 wrz 2017, 19:48 |
|
Rejestracja: poniedziałek 04 gru 2006, 13:23 Posty: 920 Lokalizacja: Lubuskie
|
Tatuaż z tryzubem, Przyjdzie Mordor i nas zje Ziemowita Szczerka - o Ukrainie
|
|
Na górę |
|
 |
miss_jogi
|
Tytuł: Re: Reportaże - jakie polecacie? : piątek 20 lip 2018, 21:38 |
|
|
Nie czytam reportaży ponieważ często są skażone nietolerancją i niezrozumieniem pewnego kraju lub kultury. Bardzo się zraziłam po przeczytaniu kilku stronniczych.
|
|
Na górę |
|
 |
migaweczka
|
Tytuł: Re: Reportaże - jakie polecacie? : sobota 25 sie 2018, 11:34 |
|
Rejestracja: piątek 18 kwie 2008, 08:11 Posty: 82 Lokalizacja: Zagłębie Dąbrowskie
|
Nie czytam reportaży, ale trafiłam niedawno na historię Miedzianki i bardzo mnie wciągnęła. "Miedzianka. Historia znikania" Filip Springer, Wyd. Czarne.
|
|
Na górę |
|
 |
kwiatek_
|
Tytuł: Re: Reportaże - jakie polecacie? : środa 26 wrz 2018, 16:04 |
|
|
Nie mam wiedzy i doświadczenia w tym zakresie. Nie będę w stanie pomóc.
_________________ Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
|
|
Na górę |
|
 |
Kociareczka
|
Tytuł: Re: Reportaże - jakie polecacie? : piątek 28 wrz 2018, 01:55 |
|
|
Zawsze byłam dość sceptycznie nastawiona do reportaży, jednak udało mi się znaleźć kilka fajnych i tak zaczęło się moje nowe zamiłowanie do czytania. Polecacie coś w poważniejszej tematyce?
|
|
Na górę |
|
 |
elveer
|
Tytuł: Re: Reportaże - jakie polecacie? : czwartek 29 lis 2018, 22:51 |
|
|
"Długi film o miłości. Powrót na Broad Peak" - Hugo Badera - coś dla tych, którzy chcą poczytać o wspinaniu się w wysokich górach
|
|
Na górę |
|
 |
Joso70
|
Tytuł: Re: Reportaże - jakie polecacie? : poniedziałek 03 gru 2018, 15:12 |
|
|
Polecam książki Jacka Hugo-Badera ( Dzienniki kołymskie), Wojciecha Tochmana, Mariusza Szczygła, Ewy Winnickiej (Angole, Londyńczycy). Dużo ciekawych reportaży wydaje Wyd. Czarne
|
|
Na górę |
|
 |
bananowy.król
|
Tytuł: Re: Reportaże - jakie polecacie? : poniedziałek 24 gru 2018, 11:23 |
|
|
Jakoś nie przepadam za reportażami, a muszę coś polecić mojemu uczniowi - chłopak interesuje się państwami Dalekiego Wschodu. Czytaliście coś interesującego, co mógłbym mu polecić? Będę bardzo wdzięczny.
|
|
Na górę |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|