Forum "Biblioteki w Szkole"
Zamów prenumeratę na 2018 r. u wydawcy do końca grudnia
 
Dzisiaj jest sobota 21 kwie 2018, 21:06

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: MOl www
Post: czwartek 09 paź 2008, 09:11 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 cze 2008, 11:34
Posty: 1
Czy komukolwiek udało się uruchomić mola www na komputerach z vistą?
Mam z tym problem :cry:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 09 paź 2008, 10:27 
Offline

Rejestracja: środa 12 kwie 2006, 08:55
Posty: 3263
Lokalizacja: Złotów, woj. wielkopolskie
Tak, mam katalog www na wszystkich komputerach z Vistą.
Sprawdź czy masz wszystkie w sieci.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: MOl www
Post: poniedziałek 13 paź 2008, 10:04 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 13 paź 2008, 10:00
Posty: 5
[quote="barbara_jedrzejczak"]Czy komukolwiek udało się uruchomić mola www na komputerach z vistą?
Mam z tym problem :cry:[/quote]

Na czym polega problem. Co działa a co nie? Jestes zalogowana jako admin?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 21 lis 2011, 13:03 
Na viscie nie działa mi "profil użytkownika". Kiedy uczeń chce wejść na swoje konto i np. zmienic hasło, zobaczyc wypozyczone książki itd.. zostaje od razu wylogowany..


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 21 lis 2011, 13:05 
Mario! Powiedz, czy sama instalowałas mol www na viscie czy ktoś Ci pomógł.


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 21 lis 2011, 15:30 
Offline

Rejestracja: środa 12 kwie 2006, 08:55
Posty: 3263
Lokalizacja: Złotów, woj. wielkopolskie
Ja mam moduł www i serwer Mola na swoim komputerze, pracuję na XP. Katalog dla czytelników pojawia się na wszystkich komputerach niezależnie czy maja XP czy Vistę, po wpisaniu w przeglądarce odp. adresu do kompa macierzystego i niczego nie trzeba instalować. Tak było kiedy miałam wersję w sieci wewnętrznej, natomiast obecnie mam tylko katalog działający w Internecie. Trudno na odległość coś radzić proponuje kontakt z Vulcanem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 23 lis 2011, 15:47 
Mario a czy możesz polecić kogoś kompetentnego z Vulcana, kogos kto się naprawdę zna na molu? Miałam do czynienia juz z dwoma panami i niestety żaden nie był w stanie nam pomóc


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: środa 23 lis 2011, 17:02 
Offline

Rejestracja: środa 12 kwie 2006, 08:55
Posty: 3263
Lokalizacja: Złotów, woj. wielkopolskie
Dawno nie kontaktowałam sie z Vulcanem, więc trudno mi powiedzieć. Jeżeli chodzi o sam program to zgłaszam problemy w MOL-u w Gdyni, wejdź na stronę www.mol.pl i tam jest arkusz zgłaszania problemów, albo zadzwoń i pogadaj.
Nie wiem tez z czym dokładnie masz problem, czy nie nie można przeglądać katalogu na komputerach w sieci? Czy masz problem z instalacją na Twoim komputerze? Napisz cos więcej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: MOL WWW prośba
Post: poniedziałek 12 gru 2011, 19:55 
Witam, czy mógłby ktoś przesłać pliki do MOL-a www. Mam stara wersje demo i chciałbym się nauczyć instalacji MOL-a WWW. Wersja mola 7.02 wersja bazy 2.02. Mój adres michalx007@gmail.com proszę o pilną odpowiedź


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 13 gru 2011, 01:46 
Offline

Rejestracja: środa 12 kwie 2006, 08:55
Posty: 3263
Lokalizacja: Złotów, woj. wielkopolskie
Wysłałam ale wersje nową nie wiem czy będzie "chodziła", poszukam w szkole może gdzies mam starszą


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: MOL WWW
Post: wtorek 13 gru 2011, 14:39 
Dziękuję Mario, teraz się nauczę instalacji. Tylko Apache jest potrzebne?


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 13 gru 2011, 15:10 
Mam pytanie czy jest możliwość pobierania opisów nie tylko z BN przez Z39.50


Na górę
  
 
 Tytuł: Re: MOL WWW
Post: środa 14 gru 2011, 09:32 
Offline

Rejestracja: środa 12 kwie 2006, 08:55
Posty: 3263
Lokalizacja: Złotów, woj. wielkopolskie
Michas pisze:
Dziękuję Mario, teraz się nauczę instalacji. Tylko Apache jest potrzebne?

Apache jest do pobrania na stronie http://httpd.apache.org/download.cgi


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 14 gru 2011, 09:35 
Offline

Rejestracja: środa 12 kwie 2006, 08:55
Posty: 3263
Lokalizacja: Złotów, woj. wielkopolskie
Michas pisze:
Mam pytanie czy jest możliwość pobierania opisów nie tylko z BN przez Z39.50

W nowszych wersjach można pobierać, poza BN również z KaRo. trochę na innej zasadzie, ale spokojnie można korzystać z baz innych bibliotek, które są wykazane w KaRo.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Template made by DEVPPL