|
Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Kurana
|
Tytuł: Odnaleziona zagubiona książka : środa 10 paź 2018, 12:35 |
|
|
Pewnie gdzieś tutaj już się pojawił ten temat, jednak nie mam czasu, żeby przeglądać wszystkie wątki a potrzebuję porady. Oznaczyłam książki w programie komputerowym jako nieodnalezione (przez ucznia, który opuszczał szkołę) i wpisałam do rejestru ubytków, a teraz brat ucznia z młodszej klasy przyniósł je, bo jednak się odnalazły w domu.... Jak mogę je przywrócić na stan biblioteki?
|
|
Na górę |
|
 |
halinah
|
Tytuł: Re: Odnaleziona zagubiona książka : środa 10 paź 2018, 14:28 |
|
Rejestracja: poniedziałek 04 gru 2006, 13:23 Posty: 920 Lokalizacja: Lubuskie
|
Wpisać je na nowo (z nowymi numerami inw.).
|
|
Na górę |
|
 |
atlinid
|
Tytuł: Re: Odnaleziona zagubiona książka : piątek 12 paź 2018, 11:10 |
|
Rejestracja: piątek 12 paź 2018, 11:03 Posty: 3 Lokalizacja: Suwałki
|
Tak. Zostaje tylko wpisać je na nowo, jeśli nie masz opcji usunięcia ich z grupy nieodnalezionych.
_________________ "Umysły są jak spadochrony – działają tylko gdy są otwarte." Thomas Dewar
|
|
Na górę |
|
 |
Kurana
|
Tytuł: Re: Odnaleziona zagubiona książka : piątek 12 paź 2018, 12:57 |
|
|
Z wartością taką jaką zubytkowałam, czy jako dar?
|
|
Na górę |
|
 |
Dorota79
|
Tytuł: Re: Odnaleziona zagubiona książka : piątek 12 paź 2018, 13:11 |
|
|
Ja bym zaznaczyła jako odnaleziona, np. 1O/2018, gdzie duże O znaczy właśnie odnaleziona (stosuję skróty k-kupno, d-dar, wz- w zamian, o-odnaleziona). Co do kwoty to taka sama, chyba że książka jest sprzed denominacji, wtedy wyceniłabym ją zgodnie z aktualną ceną, biorąc oczywiście pod uwagę jej wizualną stronę.
|
|
Na górę |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|