|
Posty bez odpowiedzi | Aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Izus
|
Tytuł: Zastępstwo za nieobecnego nauczyciela- bibliotekarza : piątek 25 maja 2018, 13:16 |
|
|
W naszej szkole mamy dwa etaty nauczycieli bibliotekarzy / szkoła liczy około 1000uczniów/. Zbliża się czas oddawania przez uczniów podręczników, jedna z nauczycielek - bibl. przez ten czas / czerwiec/ będzie przebywała na zwolnieniu lekarskim. Moje pytanie: czy w takiej sytuacji istnieje możliwość przyznania płatnych godzin zastępczych drugiemu bibliotekarzowi lub innym nauczycielom?
|
|
Na górę |
|
 |
Julia65
|
Tytuł: Re: Zastępstwo za nieobecnego nauczyciela- bibliotekarza : piątek 25 maja 2018, 13:33 |
|
|
Wszystko zależy od dyrektora. Ja miałam płatne zastępstwo za nieobecną koleżankę. Niestety finansowo to nie wygląda najlepiej, ponieważ "naszą" nadgodzinę oblicza się dzieląc przez 30, bo takie jest pensum.
|
|
Na górę |
|
 |
Izus
|
Tytuł: Re: Zastępstwo za nieobecnego nauczyciela- bibliotekarza : niedziela 27 maja 2018, 21:30 |
|
|
W mojej szkole usłyszałam, że godziny bibliotekarza to nie są godziny opiekuńcze ani dydaktyczne i nadgodzin płatnych nie ma. Nauczyciele, do pracy w bibliotece / za nieobecną bibliotekarkę/ będą oddelegowani w ramach 40- godzinnego tygodnia pracy. Ciekawa jestem, czy jest jakiś wykładnik prawny do tej tezy??? Wiem, że ewentualna nadgodzina bibliotekarza/ choć nigdy takiej nie miałam/ liczona jest jako 1/30.
|
|
Na górę |
|
 |
EMT
|
Tytuł: Re: Zastępstwo za nieobecnego nauczyciela- bibliotekarza : poniedziałek 28 maja 2018, 20:21 |
|
|
Miałam kiedyś półtora etatu (przez jakieś trzy lata). Ale to było w ramach wakatu, nie zastępstwa.
|
|
Na górę |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|